FABORY Rallyteam geniet van Condroz Rallye

16 November, 2015

Ondanks wat problemen kijkt het FABORY Rallyteam met heel veel plezier terug op een fantastische wedstrijd rondom het Belgische Huy. Op 7 en 8 november legden Johan Faes en Christiaan van der Rijsen daar de 22 klassementsproeven van de Condroz Rallye af. Een van de mooiste wedstrijden van België, die werd afgesloten met een 2e plek groep N en 26e plek algemeen.

Met de Mitsubishi Lancer Evo 9, dankzij het serviceteam weer volledig op punt, reden Johan Faes en Christiaan van der Rijsen zaterdagochtend over het startpodium in Huy om te beginnen met de twaalf klassementsproeven van die dag. Met startnummer 62 op de deuren begonnen ze vol goede moed aan de eerste boucle van drie proeven. Die werd, gezien de zware condities en het indrukwekkende startveld, afgesloten met een prachtige 29ste plek algemeen. Helaas ging het daarna mis. Op de vierde proef raakte de equipe een zandwal. Daardoor brak het linkervoorwiel af. Het kostte de mannen 4,5 minuut om die op een hellende weg te vervangen. Het wiel was volledig om de remschijf en remklauw geslagen. Faes: “Dat ging tussen mijn oren zitten. Ik vroeg me af of er geen leidingen beschadigd waren en dat hield me teveel bezig. Door alle commotie dacht ik er vervolgens niet aan goed te eten, waardoor ik op de latere proeven last van een hongerklop kreeg.” Het voorval op de vierde proef wierp de mannen terug naar een 75ste plek algemeen. Een bittere pil. Toch lieten ze zich niet kennen en na een paar mooie tijden stonden ze na afloop van de eerste dag alweer op een 33ste plek algemeen. Een prachtige inhaalrace.

Op zondag stond het team weer scherp voor de resterende tien klassementsproeven. “We waren weer uitgerust en klaar voor de nieuwe dag. We reden gewoon prachtige tijden. Het ging echt hard en we hebben geen fout meer gemaakt. Voor mijn gevoel heb ik het maximale uit de oude Evo 9 geperst.” Uiterst tevreden reed de equipe op zondag dan ook over het finishpodium. Het resultaat: een tweede plek in de standaardklasse, groep N, en de 26ste plek algemeen. “Het was een strakke wedstrijd. Mooie proeven, prachtig mooi weer… een feestje voor het hele team.”

Het rallyseizoen is nu ten einde, maar op 27 november gaat het FABORY Rallyteam op Circuit Park Zandvoort als dank en steunbetuiging nog rijden met officials!

Gallery
Bekijk meer
Video
Bekijk meer
Verslag
14 December, 2015
Johan Faes: "Het was een prachtig seizoen!"

We hebben voor heel veel Belgische wedstrijden gekozen. In die wedstrijden kunnen we het verschil nog maken ...

Lees meer