Familiedag op de proeven voor het FABORY Rallyteam

25 Juni, 2015

Afgelopen zaterdag liet rijder Johan Faes van het FABORY Rallyteam een aantal van zijn familieleden kennismaken met de rallysport. Tijdens de Vechtdalrally rondom Hardenberg werden zij getrakteerd op een co-drive over de rallyproeven. Voor de gelegenheid had Faes zich met zijn Mitsubishi Lancer Evo 9 ingeschreven als X1-rijder. Het was een groot succes.

Zaterdag 20 juni stond de Vechtdalrally op de kalender. Een mooi compact evenement met een prachtige mix van verharde en onverharde proeven. Het FABORY Rallyteam was ook aanwezig, maar dit keer niet in competitieverband. “Ik had mij ingeschreven als X-auto. Dat wil zeggen dat ik een van de auto’s was die voor het deelnemersveld uit reed. Buiten competitie dus. Dit deed ik voor mijn sponsors, maar zij bleken gedurende deze dag bezet. Daarom heb ik de kans aangegrepen om een deel van mijn familie kennis te laten maken met de sport. Zo konden zij ondervinden waar Christiaan, mijn navigator, en ik gedurende een wedstrijddag mee bezig zijn,” verklaart Faes.

En dus konden een aantal fortuinlijke familieleden instappen tijdens een heuse wedstijd. De eer was aan twee schoonzonen en de jongste dochter van Faes, Femke. Het was een groot succes. “Ik hield het tempo er lekker in en kon mijn tijden vergelijken met de Evo’s die wel in wedstrijdverband meededen. We scoorden prachtige tijden. Het leuke was dat zowel Femke als mijn twee schoonzoons de notes tot het eind aan toe netjes hebben voorgelezen. Dit is niet in het minst te danken aan mijn voormalige navigator Arie Lekkerkerker, die ze met engelengeduld alles heeft uitgelegd. Dat was erg gaaf. Al met al hebben we er een prachtige familiedag van gemaakt en hebben ze de smaak te pakken gekregen. Femke vertelde zelfs dat ze tijdens de proeven verschillende keren kippenvel had. Haar vriend was vooraf wat zenuwachtig, maar dat viel direct na de start van hem af. Hij vertelde na afloop dat het allemaal heel vertrouwd aanvoelde. De vriend van mijn oudste dochter had denk ik de sterkste zenuwen, want hij gaf vooraf geen krimp. Toch moet ook hij even geslikt hebben toen we op het onverhard door de diepe gaten even op onze neus stonden. Dat was een flinke klap namelijk waarbij zelfs de zwaailamp loskwam van het dak,” aldus Faes.

Al met al hebben zowel de familie als alle vips van het FABORY Rallyteam genoten van een prachtige dag.

De wedstrijd werd gewonnen door Piet van Hoof (Mitsubishi Lancer Evo IV). Jasper van den Heuvel (Mitsubishi Lancer Evo X) werd tweede, terwijl Michiel Becx (Fiesta R5) de laagste trede van het podium kon bestijgen.

De volgende wedstrijd van het FABORY Rallyteam is over 2 maanden, op 4 en 5 september. Dan verschijnen Johan Faes en navigator Christiaan van der Rijssen aan de start van de Omloop van Vlaanderen. Die wedstrijd wordt rondom het Belgische Roeselare verreden.

Gallery
Bekijk meer
Video
Bekijk meer
Verslag
14 December, 2015
Johan Faes: "Het was een prachtig seizoen!"

We hebben voor heel veel Belgische wedstrijden gekozen. In die wedstrijden kunnen we het verschil nog maken ...

Lees meer