FABORY Rallyteam gaat drie dagen genieten rondom Namen

Een van de mooiste evenementen van het seizoen staat weer op het programma: de Rallye de Wallonie. Van 1 tot en met 3 mei worden 27 klassementsproeven rondom het Belgische Namen verreden. Het FABORY Rallyteam, met rijder Johan Faes en navigator Christiaan van der Rijsen, staat aan de start met nummer 31 op de deuren van de Mitsubishi Lancer Evo IX. Het wordt drie dagen lang volop genieten van uitdagende klassementsproeven. 

De Rallye de Wallonie is een van de favorieten wedstrijden van Johan Faes: “Een prachtige omgeving, mooie entourage, uitdagende proeven en heel veel afwisseling. Kortom, drie dagen plezier.” De wedstrijd wordt verreden van vrijdag tot en met zondag, iets wat in Nederland helaas vrij ongebruikelijk is geworden. Op vrijdagavond vormt de proef Citadelle de aftrap. Deze proef wordt tweemaal achtereen afgelegd. “De Citadelle is ongekend. Heel vroeger kwam ik hier al om naar de Grand Prix Motorcross te kijken, ten tijde van Eric Geboers, Cees van de Ven en Gerard Rond. Toen reden die mannen over de Citadelle en nu doen wij dat zelf. Deze bijzondere proef bestaat uit een rondkoers over de Esplanade van de Citadelle in Namen en trekt altijd veel publiek. Het is wel belangrijk je niet gek te laten maken op deze proef. De echte wedstrijd wordt op zaterdag en zondag verreden.”   

In totaal bestaat de rally uit 27 klassementsproeven. “De proeven zijn echt uitdagend. Alles zit erin: dorpjes, bos, asfalt, gravel, kasseien, steile afdalingen, jumps en dips. Als het regent is het bijzonder tricky op de Waalse rallypaden. Het is een rally waar een foutje meteen wordt afgestraft. De wisselende ondergronden en variatie in snelle en langzame stukken maken het een pittig evenement,” blikt Faes vooruit. Van  gebrek aan terreinkennis is echter geen sprake: “Ik ken de proeven ondertussen redelijk goed. De Rallye de Wallonie was zelfs een van mijn eerste grote buitenlandse wedstrijden. De proef Nannine zit er ook dit jaar weer in. Op deze proef heb ik mijn hoogste jump ooit gemaakt. Het onverharde stuk voor de jump ligt er dit jaar echter wel erg slecht bij. Maar dat mag de pret niet drukken. Er zit ook een – voor mij – totaal nieuwe proef in: Haltinne. Die is breed en erg snel. Als je een groot hart hebt, kun je daar verschrikkelijk hard gaan. Een erg mooie proef voor de R5’s en wellicht ook de Porsches. Al met al kijken wij er enorm naar uit om de Evo weer op de Waalse rallypaden uit te laten.”  

 

Wedstrijddetails Rallye de Wallonie 1 tot en met 3 mei
Aantal klassementsproeven  27
Aantal kilometers op snelheid

251,89 km

Type wegdek 99% verhard
Startnummer FABORY Rallyteam 31
Website organisatie (timing, resultaten) www.rallyedewallonie.be 
Locatie podium/service Place de la Wallonie, Jambes

 

Tijdschema  

Vrijdag 1 mei

 
Start  1e deelnemer

  17.22 uur (podium) Aansluitend 2x Citadelle, om 18.00 uur en 20.45 uur.

   

Zaterdag 2 mei

 

Start/finish 1e deelnemer

 08.16 uur / 21.26 uur (podium). 15 proeven
   
Zondag 3 mei  
Start/finish 1e deelnemer 08.06 uur / 15.59 uur (podium). 10 proeven 

                                                                    

                                                      

Gallery
Bekijk meer
Video
Bekijk meer
Verslag
14 December, 2015
Johan Faes: "Het was een prachtig seizoen!"

We hebben voor heel veel Belgische wedstrijden gekozen. In die wedstrijden kunnen we het verschil nog maken ...

Lees meer