FABORY Rallyteam is weer klaar voor het Maaskiezel

Vijftien proeven staan er dit jaar op het programma tijdens de Sezoensrally rondom het Belgische Bocholt. Johan Faes en Christiaan van der Rijsen sturen zaterdag 16 mei opnieuw hun Mitsubishi Lancer Evo 9 over het spectaculaire Maaskiezel. Onder de vlag van het FABORY Rallyteam willen ze ook dit jaar hoge ogen gooien in het klassement.

Een van de bijna jaarlijks terugkerende deelnemers aan de Sezoensrally is Johan Faes. Ook dit jaar is hij van de partij. Samen met zijn navigator Christian van der Rijsen kijkt hij enorm uit naar de bijzondere proeven rondom Bocholt. Faes blikt vooruit: “De grote delen onverhard van de Sezoensrally voeren vooral over het zogenaamde Maaskiezel. Het zijn lange halen onverhard met kleine rollende steentjes. Deze ondergrond vraagt om een aparte aanpak van de proeven. Een aanpak die wel bij mij past. Ik kijk er altijd enorm naar uit om deze wedstrijd te kunnen rijden.”

Dit jaar is de Sezoensrally met een proef uitgebreid. In plaats van vier, zijn er dit jaar vijf verschillende proeven. De nieuwe proef, Hees, is tevens de openingsproef. De toeschouwers worden tijdens deze showproef getrakteerd op meerdere doorkomsten van de deelnemers. De proef Beek-Bree is dit jaar geen rondkoers meer en is bovendien wat ingekort. In totaal leggen de deelnemende equipes 147 kilometer op snelheid af. “Het is een enorm leuke wedstrijd. Lekker compact en met een geweldige entourage op en rond het Kerkplein in het gezellige Bocholt.”

Vorig jaar eindigden Faes en Rijsen als achtste algemeen en tweede in de standaardklasse, groep N. “We gaan ook dit jaar voor een positie in de top tien. Vorig jaar moesten we het de laatste proeven wat rustiger aan doen omdat onze versnellingsbak begon te kraken, dus wellicht had er toen ook wel meer ingezeten. Het is altijd afwachten wat de andere deelnemers doen, maar deze ondergrond ligt mij goed.”

De Sezoensrally is voor het FABORY Rallyteam bijna een thuiswedstrijd, ze pakken er dan ook extra uit. “We hebben een speciale gastentent en hebben een leuk programma voor onze vips opgesteld. We gaan er alles aan doen om onze gasten en het publiek te vermaken!” besluit Faes.

Wedstrijdgegevens Sezoensrally 16 mei

Start eerste deelnemer: 08.15 uur, podium Kerkplein Bocholt
Finish eerste deelnemer: 19.30 uur, podium Kerkplein Bocholt
   
Aantal proeven: 15 (5 verschillende)
Ondergrond: alle proeven bestaan uit 70% asfalt en 30% onverhard
Totale lengte op snelheid: 147 km
Locatie podium/service: Kerkplein, Bocholt
Startnummer FABORY Rallyteam: 26
   
Website organisatie: www.sezoensrally.be 

 

Gallery
Bekijk meer
Video
Bekijk meer
Verslag
14 December, 2015
Johan Faes: "Het was een prachtig seizoen!"

We hebben voor heel veel Belgische wedstrijden gekozen. In die wedstrijden kunnen we het verschil nog maken ...

Lees meer