FABORY Rallyteam klaar voor 'De Nacht'

Na begin september de Omloop van Vlaanderen (Roeselare, B.) te hebben gereden, staat het FABORY Rallyteam komend weekend weer aan de start van een Nederlandse wedstrijd. Rijder Johan Faes en navigator Christiaan van der Rijsen kijken ernaar uit hun blauwwitte Mitsubishi Lancer Evo IX op de proeven van de GTC Rally rondom Etten-Leur uit te laten. Het evenement wordt voor het eerst in jaren in oktober in plaats van juli verreden. Dit betekent niet alleen gladdere wegen door het vele blad, ook zijn de proeven op vrijdagavond allemaal in het donker: een echte ‘Nacht van Achtmaal’!

Vrijdagavond 9 oktober rond twintig over acht rijdt het FABORY Rallyteam met startnummer 5 op de deuren over het podium in Etten-Leur. De deelnemers rijden die avond tweemaal de klassementsproeven Rijsbergen, De Lent en Achtmaal. Alle proeven worden in het donker afgelegd. De bekende Nacht van Achtmaal! De klassementsproef in en rond Achtmaal, voor insiders beter bekend als ‘De Hel’, start voor het laatst om 00.41 uur. Spectaculair om te zien en zeker ook om te rijden. Het rijden in het donker scheidt de jongens van de mannen. Faes: “De nachtproeven liggen mij over het algemeen goed, maar daarvoor moet ik wel fit zijn. In de aanloop naar de wedstrijd bereid ik mij daarop voor. Verder is alles mogelijk in de Nacht van Achtmaal. Het is belangrijk de auto vrijdag zonder schade in het nachtpark te krijgen. De wedstrijd eindigt zeker niet op vrijdagavond, de zaterdag is nog lang.”

Zaterdag volgende resterende tien proeven. Eerst worden tweemaal de - nieuwe - proef Roosendaal en de teruggekeerde proef Wouwse Plantage gereden. ’s Middags zijn industrieterreinproef Etten-Leur en de proeven Rucphen en Klein Zundert aan de beurt. Ook deze drie proeven worden tweemaal afgelegd. Aan het eind van het evenement hebben de gefinishte deelnemers er 185 kilometer op snelheid opzitten, waarvan 9 kilometer over onverharde wegen.

Faes blikt vooruit: “Ik kijk uit naar een tweedaags evenement, dat is wel weer eens leuk. Het is een aanslag op de conditie, maar wel rally zoals rally bedoeld is. Qua competitie zal de strijd tegen de Evo X-en weer lastig worden. De lange rechte stukken en vele haakse bochten zijn in hun voordeel. Ik ben wel benieuwd hoe Jonas Langenakens het gaat doen. De Belg staat ook aan de start met een Lancer Evo IX en is dus onze directe concurrentie. Wij hebben startnummer 5 gekregen en dat lijkt een realistische inschatting te zijn. Zoals het er nu naar uitziet, zal het duel om de eerste plaatsen gaan tussen Hans Weijs (Ford Fiesta R5) en Jasper van den Heuvel (Lancer Evo X), daarna zijn er meerdere gegadigden voor de plaatsen 3,4 en 5. Wij gaan in ieder geval vechten voor een positie in de top vijf.”

U bent van harte welkom op de service van het FABORY Rallyteam!

Wedstrijddetails GTC Rally 9 en 10 oktober 2015
Vrijdag 9 oktober (6 proeven)
Start: 20.18 uur podium Markt, Etten-Leur
Finish: 01.23 uur nachtpark

Zaterdag 10 oktober (10 proeven)
Start : 09.50 uur nachtpark uit
Finish: 20.14 uur podium Heistraat, Etten-Leur

Startnummer FABORY: 5

Website organisatie: www.gtcrally.nl
Live timing: www.rallytiming.nl

Gallery
Bekijk meer
Video
Bekijk meer
Verslag
14 December, 2015
Johan Faes: "Het was een prachtig seizoen!"

We hebben voor heel veel Belgische wedstrijden gekozen. In die wedstrijden kunnen we het verschil nog maken ...

Lees meer