FABORY Rallyteam trakteert familie op spektakel

Aanstaande zaterdag staat een van de mooiste eendagswedstrijden van het seizoen op het programma: de Vechtdalrally rondom het Overijsselse Hardenberg. Het FABORY Rallyteam is ook van de partij, maar dit keer in een iets andere samenstelling. Rijder Johan Faes zal met de Mitsubishi Lancer Evo 9 meedoen als X1-rijder en neemt een aantal familieleden mee.

De Vechtdalrally is een prachtig compact eendagsevenement met mooie landelijke proeven rondom Hardenberg. Dit keer zal het FABORY Rallyteam niet meedoen in de competitie, maar als een van de voorauto's van het evenement. "Ik heb ervoor gekozen de Vechtdalrally als voorrijder mee te doen. In eerste instantie wilde ik met sponsors gaan rijden, maar toen die geen tijd bleken te hebben heb ik de kans aangegrepen enkele familieleden een keer van het rallyrijden te kunnen laten proeven." Faes neemt zijn jongste dochter en twee van zijn schoonzoons mee met de Evo om hen een onvergetelijke dag te gaan bezorgen. "We gaan natuurlijk 100% voor lol maken. De tijden en de snelheid zijn zwaar ondergeschikt. Maar uiteraard ga ik wel op een leuk tempo rijden, zodat ze de ultieme ervaring krijgen."

Niet alleen de familieleden worden getrakteerd, ook de vips. "We hebben weer vip-gasten op de service, dus het belooft een hele leuke dag te worden. Mijn voormalig navigator en nog steeds gewaardeerd teamlid, Arie Lekkerkerker, zal tijdens de verkenning de pacenotes gaan maken. Tijdens de wedstrijd zelf vertelt hij de gasten meer over wat rallysport nou eigenlijk is. We hebben er ontzettend veel zin in."

Het evenement bestaat uit drie verschillende proeven waarvan een proef driemaal en twee proeven tweemaal verreden worden. Ze zijn allemaal gesitueerd nabij het serviceterrein in Hardenberg. De langste klassementsproef is maar liefst 27 kilometer lang.

U bent, zoals altijd, welkom op de service van FABORY Rallyteam.

Gallery
Bekijk meer
Video
Bekijk meer
Verslag
14 December, 2015
Johan Faes: "Het was een prachtig seizoen!"

We hebben voor heel veel Belgische wedstrijden gekozen. In die wedstrijden kunnen we het verschil nog maken ...

Lees meer