Johan Faes gaat druk 2016 tegemoet

Dat Johan Faes niet meer weg te denken is uit de rallywereld staat vast, maar ook zakelijk is hij met zijn bedrijf een onmisbare speler op de markt. Vandaar dat Faes zich in het nieuwe jaar richt op het bedrijfsleven en de turbulente ontwikkelingen die daarin veel tijd gaan vergen. Faes belooft wel in 2017 weer terug te zijn op de rallywegen.

“Een sabbatical is normaal gesproken een jaar van rust, maar niet voor mij,” vertelt Faes. “Het lijkt erop dat ik met mijn bedrijf een zeer druk jaar tegemoet ga, en dan in positieve zin. Het is nodig dat ik mezelf hierop volledig ga concentreren. Ik sluit niet uit dat we toch een enkele wedstrijd gaan rijden die ik leuk vind, maar het wordt sowieso geen volledig programma. Ik beloof de rallyfans wel dat ik in 2017 weer terug ben! Met wat? Daar kom ik later op terug.”

Johan Faes is geboren op 3 april 1964 in het Brabantse Reusel. In 1987 richt hij Faes Flightcases op en in 28 jaar groeit zijn bedrijf uit tot een grote internationale onderneming met de naam Faes Group. Naast ondernemen zit ook autosport Faes in het bloed. Al sinds 2000 rijdt Faes rally’s in Nederland en in het buitenland. Eerst onder de naam AFJ Rallyteam en sinds 2005 met het Fabory Rallyteam. Tot drie keer toe eindigt hij als tweede in het Nederlandse Groep N kampioenschap. Met de Mitsubishi Lancer Evo IX behaalt hij diverse goede en mooie resultaten. In 2014 en 2015 rijdt Faes vooral wedstrijden die hij leuk vind en waarin veel uitdaging zit.

Gallery
Bekijk meer
Video
Bekijk meer
Verslag
14 December, 2015
Johan Faes: "Het was een prachtig seizoen!"

We hebben voor heel veel Belgische wedstrijden gekozen. In die wedstrijden kunnen we het verschil nog maken ...

Lees meer