Spectaculaire Condroz Rally vormt slot seizoen FABORY Rallyteam

Een van de mooiste wedstrijden van België wordt komend weekend verreden: de Condroz Rallye rondom het Belgische Huy. De deelnemers krijgen elf verschillende klassementsproeven voorgeschoteld die het maximale van man en machine vergen. Ook het Nederlandse FABORY Rallyteam is van de partij. Met Johan Faes achter het stuur en Christiaan van der Rijsen die de pacenotes voorleest, is het team klaar om de blauwwitte Mitsubishi Lancer Evo 9 de sporen te geven.

Dat de Condroz Rallye tot de verbeelding spreekt voor veel rallyrijders blijkt wel uit de inschrijvingslijst: maar liefst 147 equipes kunnen niet wachten om van start te gaan. Ook het FABORY Rallyteam heeft er weer zin. Afgelopen weekend hebben Faes en Van der Rijsen de elf verschillende klassementsproeven al kunnen verkennen. Faes analyseert: “De proeven zijn wederom erg mooi, maar ook heel erg moeilijk. Op sommige stukken ligt de snelheid heel hoog. Er zit bijvoorbeeld een lang recht stuk van ruim een kilometer in, dan tikt onze Mitsubishi Lancer Evo 9 toch al gauw de 220 km per uur aan. Dit jaar zit er relatief veel onverhard in de proeven. Dat onverhard is ook nog eens slecht en slopend voor de auto. We moeten ervoor waken geen lekke band te krijgen. Aan de Condroz Rallye heb je je handen als het droog is al meer dan vol. Als het ook maar een beetje gaat regenen, wordt het spiegelglad.”

Er staan 22 proeven op het programma, verdeeld over zaterdag en zondag en met een totale lengte op snelheid van 240 kilometer. Zaterdag rond 7.00 uur ’s morgens rijdt de eerste deelnemer over het podium op de service in Huy. Die dag begint met een nieuwe proef, Anthisnes. Daarna volgt Ombret-Stree, 17 km lang en omgekeerd ten opzichte van 2014. De derde proef van de eerste boucle, Tinlot-Terwagne, is iets aangepast en voert niet meer door Modave. Na de service volgen Marchin-Perwez, met 22 kilometer de langste proef en omgekeerd ten opzichte van 2014. Vervolgens de nieuwe proef Forseilles en oude bekende Wanzoul. Na de service worden beide boucles opnieuw afgelegd. Op zondag komen Ben-Ahin en Wanze eerst aan bod. Dan volgen Lavoir, Villers-Le-Bouillet en Amay-Bodegnee. Ook de laatste twee zijn iets veranderd. Na opnieuw deze vijf proeven te hebben afgelegd, rijdt de eerste deelnemer die de wedstrijd heelhuids door is gekomen rond 17.00 uur over het finishpodium in Huy.

Faes en Van der Rijsen gaan er weer alles aan doen om een mooi resultaat neer te zetten. “Wij hebben er zin in en hopen dat het weer een heel mooi weekend gaat worden. Aan de entourage zal het zeker niet liggen.” Het team kijkt uit naar een mooie afsluiting van het seizoen. Net als altijd bent u van harte welkom op de service van het FABORY Rallyteam.

Tot in Huy!

Wedstrijddetails Condroz Rallye 7 & 8 november 2015
Zaterdag 7 november (12 proeven)
Start: 07.30 uur podium service Huy
Finish: 20.51 uur nachtpark

Zondag 8 november (10 proeven)
Start: 07.00 uur nachtpark podium service Huy
Finish: 16.58 uur podium service Huy

Startnummer FABORY: 62

Website organisatie: www.condrozrally.be

Gallery
Bekijk meer
Video
Bekijk meer
Verslag
14 December, 2015
Johan Faes: "Het was een prachtig seizoen!"

We hebben voor heel veel Belgische wedstrijden gekozen. In die wedstrijden kunnen we het verschil nog maken ...

Lees meer